Tannimplantat

Tannimplantater erstatter tapte eller manglende tenner. Implantatene settes inn i kjevebenet og kan brukes som festepunkter for kroner, broer og proteser. Det er mulig å erstatte neste alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue i titan inn i kjevebenet. Implantatet erstatter roten/røttene som mangler.

Implantatbehandling er en terapiform basert på en omfattende vitenskaplig forskning og utvikling gjennom mange år. Man har idag over 40 års erfaring med tannimplantater og vitenskapelige undersøkelser viser at denne behandlingen er meget forutsigbar. Etter avsluttet behandling vil den implantatforankrede kronen/broen se ut som vanlige tenner.

Når behandlingen utføres er det viktig at pasienten er frisk, men også pasienter med kroniske sykdommer under medisinsk behandling kan få utført tannimplantatbehandling. Høy alder er sjelden er problem. Implantatbehandling forutsetter at dine tenner og kjever forøvrig er fri for infeksjoner. Røyking øker risikoen ved implantatbehandling og bør unngås.

For å lese mer om implantater kan du se på følgende lenker:
Straumann