Undersøkelse hos tannlegen

Komplett tannhelsesjekk hos erfaren tannlege i Oslo sentrum

Å opprettholde en god munnhelse starter med regelmessige besøk hos tannlege eller tannpleier. Selv om behovet for oppfølging kan variere fra person til person, anbefaler vi generelt en årlig kontroll for de fleste pasienter.

Klinisk undersøkelse

Vår kliniske undersøkelse omfatter en nøye kontroll av dine tenner og munnhule. Vi vurderer tungen, slimhinne, kjeveledd og tyggemuskler. Dette hjelper oss med å identifisere eventuelle behandlingsbehov og utarbeide en tilpasset behandlingsplan.

Røntgenbilder for nøyaktig diagnostikk

For å få et komplett bilde av din munnhelse, inkluderer vi røntgenbilder i undersøkelsen. Disse bildene er avgjørende for å diagnostisere tilstander som ikke er synlige ved en klinisk undersøkelse. Slik kan vi avdekke patologi i kjevene. I tillegg til hull i tennene.

Typer røntgenbilder vi benytter

Vanligvis bruker vi små røntgenbilder i munnen for våre vanligste undersøkelser. Disse gir verdifull informasjon om karies (hull) og kvaliteten på gamle fyllinger. De kan også avdekke periodontitt (alvorlig tannkjøtt sykdom). I tilfeller hvor det er behov for en mer omfattende oversikt, kan panoramarøntgen (OPG) være nyttig. Dette er spesielt nyttig ved planlegging av implantatbehandling eller ved problemer med visdomstenner. Selv om panoramabilder ikke er like detaljerte som vanlige røntgenbilder, tilbyr de en oversikt som kan være nødvendig for komplekse pasienttilfeller.

Sikker og lav dose på våre røntgenbilder

Med dagens teknologi er stråledosen ved røntgen opptak svært lav, og det anses ikke som en helserisiko – selv for barn eller gravide. Det er imidlertid frivillig å ta røntgenbilder, men om man velger å la være kan det begrense tannlegens evne til å stille fullstendig og rett diagnose.

Tannstensfjerning, puss og polering

Etter tannlegeundersøkelse, vil våre tannleger eller tannpleiere utføre tannstensfjerning og rens av overfladiske misfarginger. I praksis vil tennene renses, pusses og poleres. Dette gjøres enten mekanisk eller manuelt, for å sikre at tennene dine ikke bare er sunne, men også ser best mulig ut.

Bestill din tannlegeundersøkelse i Oslo sentrum

Er det på tide med en grundig tannhelse undersøkelse? Kontakt vår klinikk i Oslo Sentrum for å sikre at dine tenner får den behandlingen og oppmerksomheten de fortjener. Vår erfaring og ekspertise sikrer at du får en omfattende undersøkelse og personlig tilpasset behandling.